Wandel 4-daagse arrangement Apeldoorn


*let op Onze budget kamers zijn alleen op aanvraag te reserveren.

Inhoud arrangement:

  • aankomst maandag 10 tot vertrek vrijdag 14 juli 2017
  • 4 x overnachting op basis van budget* , standaard of luxe kamers (meer informatie over onze kamers kunt u hier vinden.)
  • 4 x uitgebreid ontbijtbuffet (vanaf 06.00uur)
  • inclusief 4 x lunchpakket
  • 4 x 3-gangen diner
  • Fietshuur mogelijk. (startlocatie bevindt zich 8km van ons hotel vandaan.
  • Eventuele verlenging is mogelijk

Reserveren kan op de volgende manieren:

  • via telefoon : 055-5061934
  • via mail info@de-stoppelberg.nl
  • of online via het onderstaande formulier

Meer informatie over de wandeltocht zelf kunt u vinden op de site van de 4daagse Apeldoorn

HISTORIE

Geschiedenis Wandel 4-daagse arrangement Apeldoorn

1954 – 2003
De eerste door de Nederlandse Wandelsport Bond georganiseerde Vierdaagse ging in 1954 van start vanuit het Bosbad in Apeldoorn. De volgende zes keer werd gestart vanuit de Eierhal, waarna in de jaren 1961 t/m 1963 La Bordelaise als startplaats gold. In 1964 is eenmalig vanuit de Eurobeurs gestart, waarna van 1965 tot en met 1985 Schouwburg Orpheus de vaste start- en finish locatie werd.
In de periode van 1986 tot en met 1993 was De Canadian Club midden in het centrum van Apeldoorn hét hart van de Vierdaagse. Doordat deze accommodatie gesloopt werd, moest een nieuwe locatie gezocht worden. En zo kwam de Vierdaagse in 1994 weer terug bij Schouwburg Orpheus, van waaruit werd gestart tot en met de ‘gouden’ editie in 2003.

2004 – heden
Door verbouwing en uitbreiding van de schouwburg moest in 2004 weer naar een andere locatie gezocht worden. Na veel overleg en na diverse plaatsen bekeken te hebben, viel de keuze uiteindelijk op de sportaccommodatie van vv Victoria Boys. Van meet af aan waren alle deelnemers het er over eens: dit is dé plek voor de Vierdaagse. Pal na de start gaan de parkoersen meteen de mooie natuur in. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. En de medewerking van Victoria Boys maakte de eerste aflevering meteen tot een groot succes. Aanleiding genoeg om in 2005 een verklaring op te stellen waarbij de NWB de intentie heeft uitgesproken de locatie van vv Victoria Boys ook in de toekomst te gebruiken voor de organisatie van dit Apeldoornse wandelsportevenement. Mede door de inzet van busvervoer van en naar het station, is de locatie voor iedereen goed bereikbaar. Het in de loop der jaren gestegen aantal deelnemers is goed te verwerken, hoewel de organisatie voor de verschillende afstanden maximale aantallen deelnemers heeft vastgesteld. Dit speciaal om het karakter van de Vierdaagse te behouden: het bieden van vier mooie wandelroutes door de schitterende natuur rondom Apeldoorn.

Openingsceremonie
Doordat in de loop der jaren verschillende startlocaties gebruikt werden, is er ook het nodige veranderd op het gebied van de openingsceremonie. Vele jaren was deze ceremonie op maandagavond op het Marktplein. Daarna is ervoor gekozen de ceremonie te houden op maandagmiddag op het voorterrein van Orpheus, aansluitend op de aanmelding. Hierdoor waren meer deelnemers bij de opening aanwezig, omdat men er ‘s avonds niet speciaal voor terug hoefde te komen. Sinds de start bij Victoria Boys, is de opening op de maandagmiddag weer een gezellige bijeenkomst waar velen op blijven wachten.

Een extra afstand
In 1996 heeft het hoofdbestuur besloten om naast de drie bekende afstanden van 30, 40 en 50 km per dag, een nieuwe afstand in te voeren van 20 km. In de jaren dat deze afstand nu georganiseerd wordt, neemt ruim 50% van de deelnemers op deze afstand deel. De parkoersen van de Vierdaagse zijn mooi maar vaak ook behoorlijk pittig. Voor diegenen die de dagelijkse afstand van 30 km wat te zwaar wordt, is de 20 km een prima alternatief. Juist deze afstand geeft velen ook de mogelijkheid dagelijks op en neer te reizen, waardoor er geen hotel of pension geboekt hoeft te worden. En dankzij de starttijden voor deze afstand, is het ook per openbaar vervoer goed te doen. Zeker als men gebruik maakt van de speciale busverbinding.

De Internationale Vierdaagse Wandeltochten Apeldoorn zijn uitgegroeid tot een vast item voor velen op de jaarlijkse wandelsportkalender.