Skip to content

De Veluwe

Hotel de Stoppelberg ligt midden in het bos. Iedereen kent de Veluwe maar elk gebied heeft zijn eigen charme en eigenschappen. De uitgestrekte bosgebieden van de Veluwe liggen om het hotel heen en zijn m.u.v. enkele privé bosgebieden en het nationaal park de Hoge Veluwe vrij toegankelijk. Hieronder vindt u een korte omschrijving van enkele van de bosgebieden rond de Stoppelberg. Deze worden beheerd door het Geldersch Landschap of natuurmonumenten.

Het Lierderbos

Het is ook mogelijk om zelf, zonder te verdwalen, de Veluwe te verkennen. In het Lierderbos is een rode paaltjesroute uitgezet van 4,5km. Deze rode paaltjes route is ook weer onderling verbonden met andere routes zodat u zelf uw route kunt uitstippelen.

Beekbergerwoud

Op de plek waar het nieuwe Beekbergerwoud gestalte krijgt, lag ooit het laatste oerbos van Nederland. Totdat het in 1871 tot de laatste boom werd geveld. Er kwamen weilanden en akkers voor in de plaats. Dit unieke project voor de Veluwe ligt op ongeveer 5km afstand van hotel de Stoppelberg en is zeker de moeite waard voor een bezoek. Tijdens diverse knooppuntroutes kunt u met de fiets dit woud zien. Meer info over dit gebied kunt u vinden op de site van natuurmonumenten.

Hoeve Delle

Een ander bos in de buurt van de Stoppelberg is de Hoeve Delle. Dit voormalige stuifzandgebied met hoge stuifduinen is in de middeleeuwen bebost. Het bos rond de Schalterbergen bestaat uit oud eikenhakhout en blauwe bosbes. De Amerikaanse eiken langs de wandelpaden zijn de dikste bomen van het bos. In Hoeve Delle komen zoogdieren als wild zwijn, edelhert, ree, vos en boommarter komen voor. Meer info over dit gebied kunt u vinden op de site van natuurmonumenten.