Fiets en wandelroutes


Attractie no. 1 op de Veluwe: Fietsen en wandelen

Knooppuntroutes

Kom alvast een beetje in vakantiestemming en print voor aankomst uw eigen fietsroute uit. Dit kan heel handig met de volgende op de site van route.nl. Of download vooraf een kant en klare fietsroute. U kunt o.a. kiezen uit de diverse routes.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Indien u een fiets wilt huren kan dat. Op de Stoppelberg staan altijd een aantal fietsen in voorraad. De fietsen worden verzorgd door de firma J. Luth Rijwielverhuur Dorpstraat 14-16 Beekbergen telefoon: 055-5062235 Meer informatie over prijzen : www.luthrijwielen.nl

Met de ANWB-Fietskaart Veluwe kunt u talloze schitterende fietsroutes zelf uitstippelen. Alle toeristische fietspaden en rustige weggetjes zijn in kaart gebracht en met elkaar verbonden. In totaal staan 320 knooppunten op de kaart vermeld. In 19 Veluwse gemeenten kunt u kennismaken met ruim 1600 kilometer aan fietspaden. U kunt dus zelf uw route bepalen. De ene dag een cultuurhistorisch rondje langs grafheuvels, (papier)molens en oeroude bossen, de volgende dag brengt u een bezoek aan enkele Veluwse Hanzestadjes. Ook de plattelandsgebieden langs de IJssel en in de Gelderse Vallei bieden volop vertier. Bezoek één van de vele historische landgoederen, fiets door de uitgestrekte polderlandschappen. Alles kan! U hoeft alleen maar de cijfers te noteren van de knooppunten die volgens de kaart op uw route liggen.

Hoe werkt het systeem?

U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het route-netwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, ook naar de volgende, meest dichtbijgelegen knooppunten. Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. Zodat u uw tocht tussentijds kunt aanpassen.

Op de kaarten en het overzichtsbord staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De routelengte bepaalt u dus helemaal zelf. Krijgt u onderweg de smaak van het fietsen op de Veluwe te pakken en wilt u de tocht uitbreiden? Pak dan even de kaart of kijk op het overzichtsbord, en voeg enige knooppunten aan uw route toe.

Wandelroutes

Nordic walking

De Stoppelberg ligt buiten Beekbergen. In deze bosrijke omgeving zijn volop mogelijkheden voor verschillende wandeltochten. In de bossen zijn door middel van gekleurde paaltjes diverse routes uitgezet die weer onderling met elkaar zijn verbonden waardoor u urenlang kunt genieten van de ongerepte natuur. Er zijn diverse kaarten met routes verkrijgbaar.

Het Lierderbos

De Stoppelberg is gelegen vlak bij het Lierderbos. Vanuit dit bos kunt u schitterende wandelingen maken in de vrije natuur. Indien u vroeg in de ochtend een wandeling maakt is het zelfs heel goed mogelijk om herten, reeën of wilde zwijnen in de vrij natuur te bewonderen.

// ]]>