Fiets en wandelroutes


Attractie no. 1 op de Veluwe: Fietsen en wandelen

Knooppuntroutes

Hoe werkt het systeem?

U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het route-netwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, ook naar de volgende, meest dichtbijgelegen knooppunten. Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. Zodat u uw tocht tussentijds kunt aanpassen.

Op de kaarten en het overzichtsbord staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De routelengte bepaalt u dus helemaal zelf. Krijgt u onderweg de smaak van het fietsen op de Veluwe te pakken en wilt u de tocht uitbreiden? Pak dan even de kaart of kijk op het overzichtsbord, en voeg enige knooppunten aan uw route toe.

Wandelroutes

Nordic walking

De Stoppelberg ligt buiten Beekbergen. In deze bosrijke omgeving zijn volop mogelijkheden voor verschillende wandeltochten. In de bossen zijn door middel van gekleurde paaltjes diverse routes uitgezet die weer onderling met elkaar zijn verbonden waardoor u urenlang kunt genieten van de ongerepte natuur. Er zijn diverse kaarten met routes verkrijgbaar.

Het Lierderbos

De Stoppelberg is gelegen vlak bij het Lierderbos. Vanuit dit bos kunt u schitterende wandelingen maken in de vrije natuur. Indien u vroeg in de ochtend een wandeling maakt is het zelfs heel goed mogelijk om herten, reeën of wilde zwijnen in de vrij natuur te bewonderen.