Fiets en wandelroutes


Attractie no. 1 op de Veluwe: Fietsen en wandelen

Knooppuntroutes

Hoe werkt het systeem?

U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het route-netwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, ook naar de volgende, meest dichtbijgelegen knooppunten. Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. Zodat u uw tocht tussentijds kunt aanpassen. En dit alles in combinatie met een van de vele arrangementen van hotel de Stoppelberg

van knooppunt naar knooppunt
Fietsen op de heide

Op de kaarten en het overzichtsbord staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De routelengte bepaalt u dus helemaal zelf. Krijgt u onderweg de smaak van het fietsen op de Veluwe te pakken en wilt u de tocht uitbreiden? Pak dan even de kaart of kijk op het overzichtsbord, en voeg enige knooppunten aan uw route toe.

Wandelroutes

Geldersch Landschap & Kasteelen heeft ruim 90% van haar gebieden opengesteld. In een groot deel van de terreinen zijn gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Ook diverse lange afstandswandelingen en klompenpaden gaan dwars door onze terreinen.

Naast wandelen kunt u ook vogels en wild kijken, planten bestuderen, picknicken, de hond uitlaten, met kinderen op ontdekkingstocht gaan etc.

Ontdek mooi Gelderland!

Nordic walking

De Stoppelberg ligt buiten Beekbergen. In deze bosrijke omgeving zijn volop mogelijkheden voor verschillende wandeltochten. In de bossen zijn door middel van gekleurde paaltjes diverse routes uitgezet die weer onderling met elkaar zijn verbonden waardoor u urenlang kunt genieten van de ongerepte natuur. Er zijn diverse kaarten met routes verkrijgbaar.

Lierderholt Wandelroute

De Stoppelberg is gelegen vlak bij het Lierderbos. Vanuit dit bos kunt u schitterende wandelingen maken in de vrije natuur. Indien u vroeg in de ochtend een wandeling maakt is het zelfs heel goed mogelijk om herten, reeën of wilde zwijnen in de vrij natuur te bewonderen.