Fiets en wandelroutes

Mountainbike bij de Ramenberg

Veluwe het fietsgebied bij uitstek

Knooppuntroute hoe werkt dit?

Inmiddels is fietsen via knooppunten welbekend. Mocht u nog niet weten hoe het werkt hier in het kort een overzicht:

U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het route-netwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, ook naar de volgende, meest dichtbijgelegen knooppunten. Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. Zodat u uw tocht tussentijds kunt aanpassen. 

Op de kaarten en het overzichtsbord staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De routelengte bepaalt u dus helemaal zelf. Krijgt u onderweg de smaak van het fietsen op de Veluwe te pakken en wilt u de tocht uitbreiden? Pak dan even de kaart of kijk op het overzichtsbord, en voeg enige knooppunten aan uw route toe.

Bij de receptie kunt u diverse kant en klare routes gebruiken om de omgeving te verkennen. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf via de verschillende knooppunten routes samen te stellen.

Wandelroutes in de bossen van de Veluwe

Lierderbos wandelroute 4,5km

De Stoppelberg is gelegen vlak bij het Lierderbos. Vanuit dit bos kunt u schitterende wandelingen maken in de vrije natuur. Indien u vroeg in de ochtend een wandeling maakt is het zelfs heel goed mogelijk om herten, reeën of wilde zwijnen in de vrij natuur te bewonderen.