Skip to content

De Stoppelberg heeft een rijke geschiedenis en is in 1930 opgericht vanuit de NCGOV. De Stoppelbergweg diende als zomerkamp voor de verschillende jeugdafdelingen van deze vereniging.

In het kort…….

In 1978 werden Thea en Gerrit van der Schaaf door de stichting aangesteld als beheerders van de Stoppelberg. In 1991, na 12,5 jaar voor de stichting te hebben gewerkt, kregen Gerrit en Thea de gelegenheid om de Stoppelberg over te nemen. Na de overname hebben Joop en Tina van der Schaaf zich toegevoegd als mede-eigenaren van de Stoppelberg.

De Stoppelberg was in 1991 slecht onderhouden en de verschillende gebouwen waren gedateerd. Sinds de overname heeft de familie altijd geprobeerd zoveel mogelijk het verdiende geld te investeren in de gebouwen.

Er is in de afgelopen 20 jaar al veel bereikt, het oude praathuis is vergroot, er is een woonhuis gerealiseerd. In 2008 is er een nieuw gebouw met comfort kamers en een mooie vergaderzaal genaamd de Reehoeve neergezet en in 2012 is de laatste verbouwing gerealiseerd waarbij 15 nieuwe kamers zijn gerealiseerd en de grote vergaderzaal is gerenoveerd.

In 2023 zijn alle standaard en comfort kamers compleet gerenoveerd. Ook heeft het oude praathuis en de entree een compleet nieuwe look gekregen.