Geschiedenis


De Stoppelberg heeft een rijke geschiedenis en is in 1930 opgericht vanuit de N.C.G.O.V. en diende als locatie voor de zomerkampen van de verschillende jeugdafdelingen van deze vereniging.

De Stoppelberg anno 1930….

In het kort….

In 1978 werden Thea en Gerrit van der Schaaf door de stichting aangesteld als beheerders van de Stoppelberg. In 1991, na 12,5 jaar voor de stichting te hebben gewerkt, kregen Gerrit en Thea de gelegenheid om de Stoppelberg over te nemen. Na de overname hebben Joop en Tina van der Schaaf zich toegevoegd als mede-eigenaren van de Stoppelberg.

De Stoppelberg was in 1991 slecht onderhouden en de verschillende gebouwen waren gedateerd. Sinds de overname heeft de familie altijd geprobeerd zoveel mogelijk het verdiende geld te investeren in de gebouwen.

Er is in de afgelopen 20 jaar al veel bereikt, het oude praathuis is vergroot, er is een woonhuis gerealiseerd. In 2008 is er een nieuw gebouw met comfort kamers en een mooie vergaderzaal genaamd de Reehoeve neergezet en in 2012 is de laatste verbouwing gerealiseerd waarbij 15 nieuwe kamers zijn gerealiseerd en de grote vergaderzaal is gerenoveerd.

Sinds 2008 zijn er 26 nieuwe standaard en comfort kamers gerealiseerd.

De Reehoeve met 11 comfort kamers en een vergaderzaal

De Boshoeve met 15 standaard kamers

Nieuwe plannen….

De wens om nog meer zaken te veranderen is nog steeds aanwezig. Een mooi restaurant en goede conferentiezaal voor grote groepen is hier één van. Ook staat de renovatie van de nog steeds aanwezige budget kamers hoog op de agenda.

De geschiedenis van hotel de Stoppelberg toont aan dat er veel is veranderd, wij hopen in de toekomst nog meer veranderingen door te voeren zodat deze unieke plek een schitterend verblijf kan zijn voor velen.