geschiedenis


praathuis hotel de Stoppelberg 1930

Praathuis rond 1930

De geschiedenis van de Stoppelberg in het kort…..

De Stoppelberg heeft een rijke geschiedenis en is in 1930 opgericht vanuit de NCGOV en diende als locatie voor de zomerkampen van de verschillende jeugdafdelingen van deze vereniging.

In 1978 werden Thea en Gerrit van der Schaaf door de stichting aangesteld als beheerders van de Stoppelberg. In 1991, na 12,5 jaar voor de stichting te hebben gewerkt, kregen Gerrit en Thea de gelegenheid om de Stoppelberg over te nemen. Na de overname hebben Joop en Tina van der Schaaf zich toegevoegd als mede-eigenaren van de Stoppelberg.

 

De Stoppelberg was in 1991 slecht onderhouden en de verschillende gebouwen waren gedateerd. Sinds de overname heeft de familie altijd geprobeerd zoveel mogelijk het verdiende geld te investeren in de gebouwen.

Er is in de afgelopen 20 jaar al veel bereikt, het oude praathuis is vergroot, er is een woonhuis gerealiseerd. In 2008 is er een nieuw gebouw met luxe kamers en een mooie vergaderzaal genaamd de Reehoeve neergezet en in 2012 is de laatste verbouwing gerealiseerd waarbij 15 nieuwe kamers zijn gerealiseerd en de grote vergaderzaal is gerenoveerd.

De wens om nog meer zaken te veranderen is nog steeds aanwezig. Een mooi restaurant en goede conferentiezaal voor grote groepen is hier één van. Ook staat de renovering van de nog steeds aanwezige budget kamers  hoog op de agenda.

De geschiedenis van hotel de Stoppelberg toont aan dat er veel is veranderd, wij hopen in de toekomst nog meer veranderingen door te voeren zodat deze unieke plek een schitterend verblijf kan zijn voor velen.