Skip to content

Topattracties op de Veluwe

Naast het feit dat de Veluwe een schitterend natuurgebied is kent het vele bijzondere attracties die u kunt bezoeken. Hieronder enkele hoogtepunten welke in de nabije omgeving van hotel de Stoppelberg te vinden zijn.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is het grootste nationale park van ons land met 5.500 ha bos, heide, vennen en stuifzand. In het hart van het park ligt het Kröller-Müller Museum met een unieke beeldentuin. Park en museum danken hun bestaan aan het echtpaar Anton Kröller en Helene Kröller-Müller. Zij verzamelde kunst, hij kocht een jachtterrein. In 1935 wordt het landgoed overgedragen aan de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe . De dichtsbijzijnde ingang van NP de Hoge Veluwe ligt in Hoenderloo ongeveer 9km van hotel de Stoppelberg. Tijdens midweek of weekarrangementen zijn de entreebewijzen van dit museum inbegrepen Het is ook mogelijk om de toegangsbewijzen voor dit park in het hotel te kopen. 

Paleis het Loo

Op het Nationaal Museum Paleis het Loo zijn diverse exposities het hele jaar door te bezichtigen. Bij de herinrichting van het paleis zijn de 17de eeuwse appartementen van de eerste bewoners, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II, als uitgangspunt genomen. Ze zijn onderdeel van een chronologische reeks van vertrekken, gewijd aan de diverse Oranjes die na hen Het Loo hebben bewoond, met als laatste Koningin Wilhelmina.

Paleis het Loo ligt ten noorden van Apeldoorn ongeveer 10km van hotel de Stoppelberg vandaan. 

Apenheul

In Apenheul ontdek je zo’n 35 verschillende soorten apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! En dat maakt Apenheul uniek op de wereld. Wat kan je verwachten van je dagje Apenheul? En waar moet je allemaal rekening mee houden met zoveel apen? Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft gewoon los tussen de bezoekers. Je kan de apen dus van heel dichtbij bewonderen. De doodshoofdaapjes zijn heel nieuwsgierig en springen soms op je schouder. De andere loslopende apen komen meestal niet óp je zitten, maar zijn wel super dichtbij. Grote kans dus, dat er ineens een aap naast je voeten zit of boven je hoofd slingert.

Nederlands Openlucht museum

Het Nederlands Openluchtmuseum staat voor een bewogen verbeelding van het dagelijkse leven. Door middel van tentoonstellingen, publicaties, levendige presentaties en de met liefde en deskundigheid ingerichte gebouwen, wil het een indruk geven van het leven zoals de bewoners van Nederland dat sinds 1650 hebben ervaren. Het Nederlands Openluchtmuseum is niet alleen een museum van gebouwen en voorwerpen, maar een museum van mensen en hun gedrag, een museum van en voor het leven. 

Burgers Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo is de naam van een dierentuin in Arnhem, Gelderland. De dierentuin wordt ook vaak ‘Burgers’, ‘De Bush’ of ‘Burgers’ Bush’ genoemd. Met bijna 1,5 miljoen bezoekers in 2013 is de Arnhemse Zoo de meest bezochte attractie in Gelderland. Landelijk is Burgers’ Zoo de op vier na best bezochte attractie in Nederland. Burger zoo is een unieke dierentuin. Naast de 'gewone'dierentuin kun je er de bush, desert, ocean en het nieuwe mangrovenbos bezoeken.

Het Aardhuis

Het AARDHUIS dankt zijn naam aan de Aardmansberg waarop het AARDHUIS is gebouwd. Dit is een pittoresk stukje Oranje geschiedenis binnen het terrein van Kroondomein Het Loo nabij Hoog Soeren (Apeldoorn).De Aardmansberg is bijna het hoogste punt van de Veluwe (+102 m NAP). In het Wildpark kunt u op eigen gelegenheid wandelen. Via geel gemarkeerde paaltjes komt u langs de mooiste plekjes. Deze wandeling duurt circa. 1 uur. Tijdens de wandeling kunt u wilde zwijnen, edelherten en damherten tegenkomen. De kans dat u ze hier tegenkomt is erg groot aangezien ze in een relatief kleine omgeving gehouden worden. 

Paleis het Loo

Op het Nationaal Museum Paleis het Loo zijn diverse exposities het hele jaar doo te bezichten. Bij de herinrichting van het paleis zijn de 17de eeuwse appartementen van de eerste bewoners, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II, als uitgangspunt genomen. Ze zijn onderdeel van een chronologische reeks van vertrekken, gewijd aan de diverse Oranjes die na hen Het Loo hebben bewoond, met als laatste Koningin Wilhelmina.

Paleis het Loo ligt ten noorden van Apeldoorn ongeveer 10km van hotel de Stoppelberg vandaan. Tijdens midweekof weekarrangementen zijn de entreebewijzen van dit museum inbegrepen Het is ook mogelijk om met een kleine korting de toegangsbewijzen voor dit park in het hotel te kopen.

Voor meer informatie : www.paleishetloo.nl

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is het grootste nationale park van ons land met 5.500 ha bos, heide, vennen en stuifzand. In het hart van het park ligt het Kröller-Müller Museum met een unieke beeldentuin. Park en museum danken hun bestaan aan het echtpaar Anton Kröller en Helene Kröller-Müller. Zij verzamelde kunst, hij kocht een jachtterrein. In 1935 wordt het landgoed overgedragen aan de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe . De dichtsbijzijnde ingang van NP de Hoge Veluwe ligt in Hoenderloo ongeveer 9km van hotel de Stoppelberg. Tijdensmidweek of weekarrangementen zijn de entreebewijzen van dit museum inbegrepen Het is ook mogelijk om de toegangsbewijzen voor dit park in het hotel te kopen. Meer infor op internet kunt u vinden op www.hogeveluwe.nl

Het Aardhuis

Het AARDHUIS dankt zijn naam aan de Aardmansberg waarop het AARDHUIS is gebouwd. Dit is een pittoresk stukje Oranje geschiedenis binnen het terrein van Kroondomein Het Loo nabij Hoog Soeren (Apeldoorn).De Aardmansberg is bijna het hoogste punt van de Veluwe (+102 m NAP).
In 1861 gaf Z.M. Koning Willem III (1817-1890) opdracht tot de bouw van het pand. Het doel was om dit te gebruiken voor bijeenkomsten met militaire autoriteiten en als plaats om te rusten tijdens de jacht. Na zijn dood werd het accent door Z.K.H. Prins Hendrik (echtgenoot van Koningin Wilhelmina) meer op de jacht gelegd. Hierdoor ontstond de aanduiding “Jachtchalet”.Gedeeltelijk is het gebouw nog ingericht als jachtchalet. Veel herinnert aan Koning Willem III en aan Prins Hendrik. Authentiek zijn de trapopgang, de grote zaal met bijzonder plafond en de stijlkamer waarin zich histroische meubels, schilderijen, jachtwapens en geweien van belangrijke herten bevinden. Na royale en rampzalige tijden te hebben doorstaan is het AARDHUIS ruim 20 jaar geleden ingericht als museum / bezoekerscentrum waar u het koninklijk karakter nog steeds terug kunt vinden. Dit kunt u o.a. zien in de zgn. stijlkamer die koning Willem III helemaal heeft ingericht in het teken van de jacht.

  In het Wildpark kunt u op eigen gelegenheid wandelen. Via geel gemarkeerde paaltjes komt u langs de mooiste plekjes. Deze wandeling duurt circa. 1 uur. Wanneer u alleen de wandeling wilt maken zonder het museum te bezoeken, is er ook toegang verschuldigd. U koopt een entreebewijs voor het museum en voor het Wildpark. Dit is niet gescheiden. Het is niet toegestaan met de fiets of met de auto het park in te gaan. Aangelijnde honden zijn in het Wildpark toegestaan. Natuurlijk worden er elk voorjaar in ons park jonge kalveren geboren. Zelden zien we dit gebeuren, maar soms hebben we het geluk een pasgeboren kalf te zien. Zo ook enkele jaren geleden. Bij toeval vonden we het eerste hertenkalf van dat jaar in ons wildpark.

de Apenheul

In Apenheul ontdek je zo’n 35 verschillende soorten apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! En dat maakt Apenheul uniek op de wereld. Wat kan je verwachten van je dagje Apenheul? En waar moet je allemaal rekening mee houden met zoveel apen?www.apenheul.nl. Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft gewoon los tussen de bezoekers. Je kan de apen dus van heel dichtbij bewonderen. De doodshoofdaapjes zijn heel nieuwsgierig en springen soms op je schouder. De andere loslopende apen komen meestal niet óp je zitten, maar zijn wel super dichtbij. Grote kans dus, dat er ineens een aap naast je voeten zit of boven je hoofd slingert.

Burgers Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo is de naam van een dierentuin in Arnhem, Gelderland. De dierentuin wordt ook vaak ‘Burgers’, ‘De Bush’ of ‘Burgers’ Bush’ genoemd. Met bijna 1,5 miljoen bezoekers in 2013 is de Arnhemse Zoo de meest bezochte attractie in Gelderland. Landelijk is Burgers’ Zoo de op vier na best bezochte attractie in Nederland.

Meer info : http://www.burgerszoo.nl/

Het Openlucht museum

Het Nederlands Openluchtmuseum staat voor een bewogen verbeelding van het dagelijkse leven. Door middel van tentoonstellingen, publicaties, levendige presentaties en de met liefde en deskundigheid ingerichte gebouwen, wil het een indruk geven van het leven zoals de bewoners van Nederland dat sinds 1650 hebben ervaren. Het Nederlands Openluchtmuseum is niet alleen een museum van gebouwen en voorwerpen, maar een museum van mensen en hun gedrag, een museum van en voor het leven. http://www.openluchtmuseum.nl/index.html